Activitats

 

I Trobada Queering Spirituality

Barcelona – 3 de març de 2018

L’activitat consistirà en un matí amb tallers gratuïts facilitats per persones de la comunitat LGTBIQ+ que desenvolupen una tasca professional dins el món de l’espiritualitat (ioga, teatre terapèutic, sanació energètica, etc) seguit d’un espai de debat a la tarda on generar diàlegs i compartir experiències.

9.30h Benvinguda

10.15h Ioga amb Unai

11.15h Visualització guiada amb Neuis

12.20h Teatre terapèutic amb Mar Arnau

13:45h Relaxació total Nidra Yoga Queer amb Mirko

14.15h Dinar i debat/diàleg: Us convidem a compartir experiències en què ens hem pogut sentir exclosis o discriminadis en espais espirituals, crear estratègies i debatre/qüestionar les teories espirituals establertes.

Taller gratuït amb inscripció prèvia a queeringspirituality@gmail.com

 

Explicació dels tallers

Ioga amb Unai

Ioga Terapèutic: Exercicis basats en la recuperació de lesions i per evitar les mateixes, també ens proporciona consciència sobre el nostre cos d’una forma tranquil·la i segura.

Hatha Ioga: Es realitza a un ritme lent, però amb una intensitat mitja. També es compon d’āsanes (postures) i exercicis de respiració (pranayamas).

Ashtanga Vinyasa Ioga: Asht: vuit, anga: membre o camí, Vinyasa: moviment o transició.

Això vol dir Ioga del moviment. És un Ioga dinàmic. Aporta tant força física com mental, també proporciona alegria, empoderament i autoestima.

 

Visualització guiada amb Neuis

A través d’una visualització guiada connectarem amb el cos i les emocions, reconeixent el que ens bloqueja i alliberant-ho si és el moment.

Connectarem amb l’energia que necessitem en aquest moment per enfocar-nos en el nostre camí.

Connectarem amb el cor i amb l’amor per nosaltres mateixis, reconeixent-nos i estimant-nos com som; i enviarem amor a les persones LGBTIQ+ de la Terra.

Començarem relaxant-nos per acabar movent-nos al ritme de la música.

 

Teatre terapèutic amb Mar Arnau

El teatre ha estat present a les nostres vides des de l’antiguitat, i durant molt temps ha constituït la principal forma d’expressió de l’ésser humà, ajudant-lo a créixer, a evolucionar, a connectar amb ell mateix i el seu voltant.

A través de tècniques de Dramateràpia, Teatre Playback i Teatre de l’Oprimit, reconnectarem amb el poder sanador del teatre i amb la seva capacitat transformadora, utilitzant-lo com a eina d’autoconeixement, evolució i superació. Crearem un espai on explorar i connectar amb nosaltres mateixis, amb el grup i amb tot allò que ens envolta.

 

Relaxació total Nidra Yoga Queer amb Mirko

Després de tot el moviment generat per les activitats anteriors, practicarem una relaxació total guiada. Seràs guiadi per una relaxació que passarà per totes les parts de teu cos per inspirar renovació i expirar el que ja no et serveix. «Queer» perquè el cos que relaxaràs no serà només estrictament el teu cos físic sino també el teu cos tal i com el sents des de dintre, més enllà del que els teus ulls et mostren.